LA GOMERA - EL HIERRO

La Gomera en El Hierro zijn de twee minst bezochte Canarische eilanden en zijn (tot nu toe) volledig ontsnapt aan het massatoerisme. Je kan nog steeds niet vanuit Europa rechtstreeks vliegen op de eilanden en dus laten de meeste toeristen de eilanden links liggen en blijven bij de populaire bestemmingen zoals Tenerife of Gran Canaria.

La Gomera is het op één na kleinste Canarische eiland maar is zeker één van de ruwste. Het eiland is nauwelijks 25km. in doormeter maar het hoogste punt is nog bijna 1500m. Vanaf deze hoogte banen meer dan 50 kloven zich een weg naar de zee. Op deze kleine oppervlakte is de natuur toch zeer wild en gevariëerd, net zoals het klimaat trouwens. Voor wandelaars is dit dan ook een paradijs. De toeristische dienst op het eiland heeft dit ook gemerkt en trekt volledig de kaart van het wandeltoerisme. Vele paden werden gerestaureerd en alle wandelingen zijn zeer goed gemarkeerd. Mogelijkheden genoeg hier, zowel voor beginnende als ervaren bergwandelaars.

El Hierro is het kleinste eiland en wordt ook wel eens als het "vergeten" eiland afgestempeld. Het is ,samen met La Gomera, ook het enige eiland waar het aantal inwoners jaar na jaar afneemt. Voor natuur -en wandelliefhebbers heeft Hierro echter veel te bieden. De opvallendste kenmerken van dit vulkanische eiland zijn de honderden kraters, de bocht van El Golfo en de prachtige wouden in het zuiden.  Wie een rustige vakantie zoekt en een keertje "van de planeet wil verdwijnen" kan hier terecht. 

WIE? WAT? WAAR? HOE? WANNEER? HOEVEEL?

LEES HET REISVERSLAG ONLINE

DOWNLOAD REISVERSLAG IN .PDF

ONLINE FOTOALBUM

WANDELINGEN LA GOMERA

WANDELINGEN EL HIERRO

PLAYA DE LA GUANCHA

NAAR DE MIRADOR DE JINAMA

VANAF CHIPUDE NAAR DE GARAJONAY

VULKANEN ROND LA RESTINGA

VAN TAGALUCHE NAAR DE GALIONBERGEN

EL SABINAR 
VANAF AGULO OP DE RODE WAND
VAN HERMIGUA NAAR EL PALMAR
DE KLOOF VAN ARURE