WIE?

We zijn zeker geen avonturiers op zoek naar kicks of adrenaline maar we proberen op een andere, niet alledaagse manier te reizen en trachten toch van de plekken waar we heenreizen zoveel mogelijk het "echte" land te ontdekken.  We zijn geen luxepaarden maar we proberen toch zoveel mogelijk logies te zoeken waar enig comfort voorhanden is (pensions, appartementen, ...) . Ook culinair maken we er een verlof van en proberen zoveel mogelijk de lokale schotels.

WAT?

De nadruk proberen we in al onze reizen te leggen op het wandelen, iets dat we samen al jaren doen. We maken meestal dagtochten vanuit ons pension of appartement. Op voorhand plannen doen we niet echt, we maken ter plaatse gebruik van de Lonely Planet en voor de wandelingen kopen we thuis al de Rother wandelgidsen

WAAR?

Enkele van onze pensions en restaurants tijdens onze reis:

Pension Hesp้rides (922 87 13 05 - Calle Ruiz de Padron 25 San Sebastian) **- pension met eigen badkamer voor 27€/nacht/kamer (2006)  Simpele kamer maar netjes onderhouden. Te catalogeren onder "een bed is een bed" en niet meer of niet minder. Zeker gaan eten in restaurant El Pejin, lekkere verse vis en super gezellig
Pension Candelaria (922 80 54 02 - Puerto de Vueltas) Mooi pension met heerlijk balkon. Kamer met eigen badkamer en kleine keuken voor 35€/nacht/kamer (2006). Mooie ligging soms wel wat lawaai in de buurt. Ook bereid zijn telkens wat trappen te lopen. Il pappaguello en restaurant las Vueltas zijn niet duur en lekker. 
Appartementen Escuela (922.14.61.94 - C/.  Pintor Aguiar, 10 -  Agulo la Gomera - http://www.apartamentos-escuela.com/) Mooie appertementen met volledige keuken, eigen badkamer en prachtig balkon met uitzicht op zee. Voor 35€/nacht/kamer niet duur. Zeker onze beste overnachtingsplek op La Gomera. Ook Agulo is pittoresk en gezellig. Alleen is er 's avonds wel geen bal te doen. Wij probeerden in de buurt restaurant El Cidro (trekt op niks), Viage Escuela (goedkoop maar ook niets bijzonder) en restaurant Archimeda maar dat was ook niks.
Op El Hierro liggen de overnachtingsmogelijkheden niet dik bezaaid. Wij vonden een appartement in La Frontera en bleven meteen 5nachten daar (40€/nacht/kamer). 1 adres op El Hierro is voldoende, het eiland is niet groot. Restaurants zijn er ook niet veel. Pizzeria Pomodoria (La Frontera) beviel ons het best

 

HOE?

Vlucht: Met Thomas Cook geboekt via www.neckermann.be. In oktober 2006 kostte het ticket ons 190€ H/T. Vlucht rechtstreeks vanaf Zaventem naar Tenerife Sur in 4.15u. 

Ferry's: Vanaf Tenerife kan je met Garajonay Expres het goedkoopst (oktober '06 voor 18,90€/enkel) naar La Gomera. De overtocht duurt  50min. Enkel rederij Armas vaart 1x per week rechtstreeks vanuit Gomera naar El Hierro. Om op El Hierro te geraken vaarden wij terug naar Tenerife en van daaruit met rederij Fred Olsen naar El Hierro (Tocht duurt ongeveer 2 1/2u, prijs h/t kost 88€)

Huurauto: La Gomera. In totaal 340km. gereden. Benzine kostte 0,653€/l. De langste rit was van San Sebastian naar Valle Gran Rey en dit was ongeveer 50km (+/- 1 1/2u rijden). We huurden een Opel Meriva bij verhuurbedrijf Cicar , kostprijs 180€/7d. Auto ter plaatse geboekt in de haven van Los Christianos op Tenerife. Rondtoeren op La Gomera kan ook met de bus.   El Hierro. Auto geboekt in haven Los Christianos (kan niet in haven op El Hierro!!!!!). 130€/5d Opel Astra. Auto gehuurd opnieuw via verhuurbedrijf Cicar. Een auto is onmisbaar op El Hierro als je iets wil zien of ergens wil geraken!!